11. listopadu 2016

Postup

1. Stehna očistíme a nasolíme. Zeleninu očistíme a pokrájíme, cibuli na měsíčky, mrkev na špalíčky. Vše vložíme do pekáčku, přidáme koření a trochu vody.

2. Pekáček přiklopíme a vložíme do trouby. Stehna pečeme při 180 °C asi 60 minut. Pak je bez poklice dopékáme dalších 90 minut. Průběžně je přeléváme výpekem.

3. Zelí vyklopíme do sítka. Na sádle orestujeme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli. Přidáme zelí, najemno nastrouhanou bramboru, povidla, trochu soli a koření. Vše podlijeme vínem a krátce podusíme. Zelí dochutíme a odstavíme.

Ingredience

Pečená husí stehna:
4 husí stehna
sůl
1 cibuli
2 mrkve
2 bobkové listy
1 lžičku celého pepře
Švestkové zelí:
1 velkou sklenici červeného zelí
1 cibuli
2 lžíce sádla
1 bramboru
asi 3 lžíce povidel
sůl
1/2 lžičky drceného hřebíčku
špetku skořice
200 ml červeného vína