12. listopadu 2016

Postup

1. Krevety zbavíme krunýře, omyjeme a osušíme. Česnek, zázvor a chilli očistíme, česnek nakrájíme na plátky, zázvor a chilli pokrájíme nadrobno.

2. V pánvi rozehřejeme olej a orestujeme na něm nejdříve krevety. Pak přidáme zázvor, po minutě vmícháme česnek a nakonec chilli. Společně restujeme 5 minut.

3. Petrželku omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Krevety dochutíme solí a pepřem a přimícháme petrželku. Nakonec je zbavíme hlaviček, ocásků a končetin a podáváme např. s pečivem.

Ingredience

600 g středních krevet
6 stroužků česneku
80 g čerstvého zázvoru
2 chilli papričky
10 lžic olivového oleje
8 snítek hladkolisté petrželky
sůl
mletý barevný pepř