8. prosince 2015

Postup

1. Brambory očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Cibuli s česnekem oloupeme a společně s chilli papričkou nasekáme nadrobno.

2. V hrnci rozehřejeme olej a vsypeme do něj brambory, cibuli, česnek a chilli papričku. Vše zvolna restujeme asi 5 minut. Pak vmícháme koření a přilijeme vývar. Polévku necháme zvolna vařit asi 15 minut.

3. Do polévky vsypeme hrášek a několik minut ho povaříme. Polévku zahustíme jogurtem, dochutíme trochou nasekaného koriandru, solí a pepřem a odstavíme.

Ingredience

400 g brambor
1 velká cibule
2 stroužky česneku
1 chilli paprička
asi 4 lžíce oleje
špetka mletého kmínu
2 lžičky kari koření
1000 ml zeleninového vývaru
100 g mraženého hrášku
200 g hustého jogurtu
čerstvý koriandr
sůl
mletý černý pepř