8. dubna 2015

Postup

1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme, dokud nezezlátnou. Necháme je vychladnout a vsypeme je do misky.

2. Oloupanou šalotku a špek nakrájíme nadrobno a orestujeme je na másle dozlatova. Směs společně s petrželkou přidáme k rohlíkům. Vše zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, dochutíme solí a kořením a propracujeme.

3. Hmotu necháme chvíli stát. Pak z ní vytvarujeme knedlíčky, které asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat.

4. Hovězí vývar přivedeme k varu. Vložíme do něj očištěnou a pokrájenou mrkev s kapustou a necháme ho vařit, dokud není zelenina měkká. Pak polévku dochutíme hořčicí, solí a pepřem, přidáme do ní knedlíčky a nasekané jarní cibulky a odstavíme ji.

Ingredience

Knedlíčky:
4 starší rohlíky
1 šalotka
100 g špeku
1 lžíce másla
1 lžíce nasekané petrželky
1 vejce
120 ml mléka
sůl
mletý černý pepř
muškátový květ
Polévka:
1500 ml hovězího vývaru
500 g kapusty
3 mrkve
2 lžíce dijonské hořčice
sůl
mletý černý pepř
1 svazek jarní cibulky