IngredienceKnedlíčky: |
1. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Rozložíme je na plech a v troubě vyhřáté na 180 °C je pečeme, dokud nezezlátnou. Necháme je vychladnout a vsypeme je do misky.
2. Oloupanou šalotku a špek nakrájíme nadrobno a orestujeme je na másle dozlatova. Směs společně s petrželkou přidáme k rohlíkům. Vše zalijeme vejcem rozšlehaným s mlékem, dochutíme solí a kořením a propracujeme.
3. Hmotu necháme chvíli stát. Pak z ní vytvarujeme knedlíčky, které asi 10 minut povaříme v osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat.
4. Hovězí vývar přivedeme k varu. Vložíme do něj očištěnou a pokrájenou mrkev s kapustou a necháme ho vařit, dokud není zelenina měkká. Pak polévku dochutíme hořčicí, solí a pepřem, přidáme do ní knedlíčky a nasekané jarní cibulky a odstavíme ji.