Ingredience100 g sušených bílých fazolí |
1. Sušené bílé fazole namočíme den předem do studené vody. Druhý den vodu z fazolí slijeme. Zalijeme je znovu studenou vodou a uvaříme doměkka. Červené sterilované fazole dáme do síta a propláchneme studenou vodou.
2. Mrkev a petržel oškrábeme a nakrájíme na kusy. V hrnci rozpustíme polovinu másla a krátce na něm podusíme mrkev s petrželí. Pak posypeme karí, asi půl minuty orestujeme a zalijeme zeleninovým vývarem. Přivedeme k varu a vaříme, až bude zelenina měkká. Pak přidáme polovinu vařených bílých fazolí a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka.
3. Na zbylém másle orestujeme na kolečka nakrájený pórek a lístky šalvěje. Přidáme do polévky společně se zbylými bílými fazolemi i červenými fazolemi. Polévku dochutíme solí a pepřem.