8. listopadu 2015

Postup

1. Houby zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory, mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky.

2. V hrnci rozehřejeme malé množství oleje a cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme najemno nakrájený stroužek česneku a mletou papriku. Promícháme, přisypeme zbylou zeleninu a zalijeme 800 ml vody. Osolíme, přidáme scezené houby a přivedeme k varu.

3. Po 10 minutách vaření přidáme růžičky květáku a uvaříme doměkka. Polovinu zeleniny dáme stranou a zbylou v hrnci rozmixujeme. Vrátíme odložené kousky zeleniny, přisypeme majoránku a podle chuti přisolíme. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku.

Ingredience

hrst sušených lesních hub
1 cibule
2 větší brambory
1 mrkev
1 kedlubna
1/2 květáku
rostlinný olej na smažení

1 stroužek česneku


1 lžička mleté červené papriky
sůl
1 lžíce majoránky

2 lžíce nakrájené pažitky