Ingrediencehrst sušených lesních hub |
1. Houby zalijeme studenou vodou a necháme nabobtnat. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory, mrkev a kedlubnu očistíme a nakrájíme na malé kostky. Květák očistíme a rozdělíme na malé růžičky.
2. V hrnci rozehřejeme malé množství oleje a cibuli osmažíme dosklovata. Přidáme najemno nakrájený stroužek česneku a mletou papriku. Promícháme, přisypeme zbylou zeleninu a zalijeme 800 ml vody. Osolíme, přidáme scezené houby a přivedeme k varu.
3. Po 10 minutách vaření přidáme růžičky květáku a uvaříme doměkka. Polovinu zeleniny dáme stranou a zbylou v hrnci rozmixujeme. Vrátíme odložené kousky zeleniny, přisypeme majoránku a podle chuti přisolíme. Nakonec vmícháme nakrájenou pažitku.