9. listopadu 2016

Postup

1. Nadrobno nasekanou cibuli orestujeme na 5 lžících olivového oleje a zalijeme rajčaty z konzervy. Ochutíme solí, pepřem, balzamikovým octem a špetkou cukru. Na mírném plameni za občasného míchání vaříme minimálně 1 hodinu do zhoustnutí.

2. Lilek nakrájíme na 12 koleček silných asi 1 cm. Osolíme a necháme vypotit. Pak obalíme v mouce a smažíme je na olivovém oleji z obou stran, z každé asi dvě minuty. Poté odsajeme přebytečný tuk papírovým ubrouskem.

3. Lilek pokládáme na plech vyložený pečicím papírem po jednotlivých komínkách. Nejdříve kolečko lilku, pak lžíci rajčatové omáčky, plátek mozzarelly, lístek bazalky a postup zopakujeme. Zakončíme lilkem a rajčatovou omáčkou.

4. Parmazán nastrouháme najemno a bohatě posypeme lilky. Dáme zapéct do vyhřáté trouby při 180 °C asi 20 minut. Hotové podáváme ozdobené lístky rukoly a bazalky.

Ingredience

1 cibuli
olivový olej
440 g konzervovaných cherry rajčat
sůl
mletý černý pepř
1 lžíci balzamikového octa
1 lžičku cukru
500 g lilku (2 středně velké lilky)
polohrubou mouku na obalení
100 g strouhaného parmazánu
150 g mozzarelly
4 snítky bazalky
rukolu na ozdobu