Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Zapečený lilek s parmazánem

  10:00aktualizováno  25. března 2019 19:00

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

1 cibuli

olivový olej

440 g konzervovaných cherry rajčat

sůl

mletý černý pepř

1 lžíci balzamikového octa

1 lžičku cukru

500 g lilku (2 středně velké lilky)

polohrubou mouku na obalení

100 g strouhaného parmazánu

150 g mozzarelly

4 snítky bazalky

rukolu na ozdobu


1. Nadrobno nasekanou cibuli orestujeme na 5 lžících olivového oleje a zalijeme rajčaty z konzervy. Ochutíme solí, pepřem, balzamikovým octem a špetkou cukru. Na mírném plameni za občasného míchání vaříme minimálně 1 hodinu do zhoustnutí.


2. Lilek nakrájíme na 12 koleček silných asi 1 cm. Osolíme a necháme vypotit. Pak obalíme v mouce a smažíme je na olivovém oleji z obou stran, z každé asi dvě minuty. Poté odsajeme přebytečný tuk papírovým ubrouskem.


3. Lilek pokládáme na plech vyložený pečicím papírem po jednotlivých komínkách. Nejdříve kolečko lilku, pak lžíci rajčatové omáčky, plátek mozzarelly, lístek bazalky a postup zopakujeme. Zakončíme lilkem a rajčatovou omáčkou.


4. Parmazán nastrouháme najemno a bohatě posypeme lilky. Dáme zapéct do vyhřáté trouby při 180 °C asi 20 minut. Hotové podáváme ozdobené lístky rukoly a bazalky.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 17. týden roku 2024

Apríl se pomalu blíží ke svému konci, jaké dny nás čekají podle hvězd, než přijde zamilovaný máj? Raci, rozhodli jste...

Zpomalte stárnutí své pleti. Tyto účinné látky vám s tím pomůžou

Stárnutí je přirozenou součástí života a dříve či později dostihne všechny. Někdy je ale možné jeho projevy zmírnit a...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Nevíte, co na sebe? Čtveřice outfitů pro tu pravou jarní náladu

Neodbytná otázka: „Co si mám dneska obléct?“ přichází každodenně. Stojíme před otevřenou skříní a může třeba praskat ve...

Vztah s kolouškem ženám svědčí. S mladším mužem rozkvetou a ožijí

Vztahy starších žen s mladšími muži byly dřív tabu. I když existovaly, nemluvilo se o nich. Dnes je pěstuje stále více...

Usedněte na kolo. Dojedete si pro zdraví, fyzičku i lepší náladu

Rekreační cyklistika patří mezi oblíbené sporty. Mnozí lidé vyrážejí na kole na výlety, někteří na něm jezdí do práce...

Skvělá na srdce, trávení i potenci. Sedm důvodů, proč je dobré jíst pohanku

Všichni o ní už slyšeli, málokdo ji však v kuchyni používá. Věčná škoda pro ty, kdo pohance nedají šanci, je totiž...

RECEPT DNE: Quiche tří chutí

Tento slaný koláč je vyloženě přehlídkou těch nejoblíbenějších sýrů. Užijte si jejich soulad!

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

RECEPT DNE: Mandlové úlky

Zkuste trochu jinou variantu oblíbené vánoční dobroty. Světlé úly s mandlemi a marcipánem budou určitě chutnat všem!

Bývalý fitness trenér Kavalír zrušil asistovanou sebevraždu, manželka je těhotná

Bývalý fitness trenér Jan Kavalír (33) trpí osmým rokem amyotrofickou laterální sklerózou. 19. dubna tohoto roku měl ve...

Herečka Hunter Schaferová potvrdila románek se španělskou zpěvačkou

Americká herečka Hunter Schaferová potvrdila domněnky mnoha jejích fanoušků. A to sice, že před pěti lety opravdu...

Největší mýty o zubní hygieně, kvůli kterým si můžete zničit chrup

Možná si myslíte, že se v péči o zuby orientujete dost dobře, přesto v této oblasti stále ještě existuje spousta...

Tenistka Markéta Vondroušová se po necelých dvou letech manželství rozvádí

Sedmá hráčka světa a aktuální vítězka nejprestižnějšího turnaje světa Wimbledonu, tenistka Markéta Vondroušová (24), se...

Horňáci versus dolňáci. Víme, čemu muži dávají přednost, a je to překvapení

Ženské tělo je pro muže celkově velmi atraktivní a nabízí jejich očím mnoho zajímavých partií. Největší pozornosti se...