8. listopadu 2016

Postup

1. Řepu nakrájíme na velmi tenké plátky. Plátky najednou smažíme v pánvi ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje asi 2–3 minuty dokřupava. Vyjmeme a necháme okapat na papírové utěrce. Kmín se solí rozdrtíme a lupínky směsí posypeme.

2. Řepu oloupeme, nasekáme na větší kousky, pokapeme olivovým olejem a pečeme při 180 °C doměkka. Po upečení odložíme vychladnout.

3. Cizrnu scedíme a spolu s upečenou řepou, mletým kmínem, rozdrceným česnekem s koriandrem, citronovou šťávou a 4 lžícemi olivového oleje rozmixujeme do hladké pasty. Ochutíme solí a pepřem. Podáváme se zakysanou smetanou a ozdobené lístky máty.

TIP: Pokud nemáte rádi koriandr, nahraďte ho petrželkou.

Ingredience

100 g červené řepy
olej na smažení
kmín
mořskou sůl
Na řepový hummus:
400 g červené řepy
olivový olej
400 g cizrny v konzervě
mletý kmín
1 česnek
pár lístků koriandru
šťávou ze 2 citronu
sůl
mletý čerstvý pepř
zakysanou smetanu k podávání
4 snítky máty