7. listopadu 2016

Postup

1. Cibuli, mrkev a řapíkatý celer očistíme a pokrájíme nadrobno. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer. Vše společně krátce orestujeme a zalijeme vínem a vývarem.

3. Nakonec do polévky vmícháme fazole a lístečky tymiánu a rozmarýnu otrhané od stonků. Vaříme na mírném stupni asi 20 minut. Slaninu nakrájíme na kostičky a orestujeme v pánvi nasucho. Hotovou polévku rozdělíme do talířů a posypeme slaninou.

Ingredience

1 cibule
100 g mrkve
4 stonky řapíkatého celeru
4 stroužky česneku
2 lžíce olivového oleje
100 ml bílého vína
700 ml zeleninového vývaru
400 g sterilovaných červených fazolí
400 g sterilovaných bílých fazolí
4 snítky tymiánu
4 snítky rozmarýnu
100 g anglické slaniny v plátcích