6. listopadu 2016

Postup

1. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na kousky. Česnek oloupeme a pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm jarní cibulky s česnekem.

2. Pak vmícháme omyté listy špenátu. Vejce rozklepneme do mísy a promícháme je s mlékem, solí a nasekaným koprem. Vaječnou směs nalijeme do pánve, promícháme a necháme zvolna opékat asi 5 minut.

3. Pak frittatu posypeme nadrobenou fetou a pokrájenými olivami. Vložíme ji do trouby vyhřáté na 180 °C a zapékáme asi 8 minut.

Ingredience

svazek jarních cibulek
2 stroužky česneku
4 lžíce olivového oleje
200 g baby špenátu
8 vajec
100 ml mléka
sůl
2 lžíce nasekaného kopru
80 g sýra feta
100 g černých a zelených oliv