5. listopadu 2016

Postup

1. V míse smícháme ricottu, parmezán, vejce a rozpuštěné máslo. Promícháme a postupně zapracujeme mouku a sůl. Z těsta postupně vyvalujeme válečky silné jako palec a z něho potom krájíme asi 2 cm velké špalíčky. Každý lehce promáčkneme vidličkou, nasypeme je do vařící a osolené vody a vaříme dokud nevyplavou na povrch. Hotové scedíme.

2. Mezitím nadrobno nasekáme kapary, ančovičky a vše vložíme do misky. Přidáme česnek, citronovou kůru a vše dobře utřeme. Přilijeme 30 g olivového oleje a podle chuti přisolíme.

3. Mezitím ve velké, hluboké pánvi nahřejete olej s máslem, přidáme pokrájenou šunku a promícháme. Do pánve přisypeme gnocchi a krátce opečeme. Nakonec přidáme přeliv, špenát a mícháme, dokud listy nezvadnou. Podáváme posypané parmezánem.

Ingredience

30 g kaparů
20 g ančoviček nebo sardelové pasty
1 stroužek česneku
1 lžička citrónové kůry
sůl
50 g olivového oleje
30 g másla
80 g schwarzwaldské šunky
80 g baby špenátu
40 g hoblinek parmazánu
Na těsto:
500 g sýru ricotta
50 g strouhaného parmazánu
2 vejce
30 g másla
130 g polohrubé mouky
sůl