1. listopadu 2016

Postup

1. Pórek a kořenovou zeleninu očistíme. Pórek nakrájíme na kolečka, kořenovou zeleninu nastrouháme nahrubo.

2. Zeleninu orestujeme na másle v pánvi. Když začne vonět, zalijeme ji vínem a necháme ho odpařit. Vše zaprášíme moukou, osmahneme ji a vmícháme rajský protlak. Přilijeme vývar a přivedeme ho k varu.

3. Ryby očistíme, nakrájíme na kousky a vložíme do základu na polévku. Polévku necháme asi 10 minut vařit.

4. Do polévky vlijeme smetanu, vsypeme petrželku a dochutíme ji solí a pepřem.

Ingredience

1 menší pórek
2 mrkve
1/4 celeru
3 lžíce másla
100 ml bílého vína
1-2 lžíce mouky
2 lžíce rajského protlaku
600 ml zeleninového vývaru
200 g filetů z lososa
200 g filetů z tresky
200 ml smetany
hrst sekané petrželky
sůl
mletý černý pepř