31. října 2016

Postup

1. Ve větší misce promícháme rybí omáčku s limetkovou šťávou, sójovou omáčkou, třtinovým cukrem, sezamovým olejem a nadrobno nakrájenou chilli papričkou. Maso očistíme, nakrájíme na tenké plátky a vložíme je do marinády. Necháme v chladu asi 1 hodinu odležet.

2. Všechnu zeleninu očistíme. Rajčátka rozčtvrtíme, okurku, papriku a mrkev nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku nakrájíme na šikmé kousky, cibuli rozpůlíme a nakrájíme na tenké měsíčky. Salát opereme, osušíme a natrháme na kousky. Nakrájenou zeleninu dáme do misky a promícháme.

3. V pánvi rozehřejeme slunečnicový olej, vložíme naložené maso i s marinádou a zprudka jej opečeme. Opečené maso vyjmeme z pánve a necháme mírně zchladnout. Poté jej promícháme se zeleninou a vypečenou šťávou z pánve. Salát podle chuti osolíme a ihned podáváme.

Ingredience

2 lžíce rybí omáčky
šťáva z 1 limety
1 lžíce sójové omáčky
2 lžíce třtinového cukru
2 lžíce sezamového oleje
1 chilli paprička
400 g hovězí roštěné
100 g cherry rajčátek
1 menší okurka
1 malá červená paprika
2 mrkve
1 svazek jarní cibulky
1 cibule
100 g směsi listových salátů
slunečnicový olej
sůl