31. ledna 2016

Postup

1. Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na kolečka. Mozzarellu vyjmeme z nálevu a necháme okapat. Pak ji také nakrájíme na plátky.

2. Panenku očistíme a nakrájíme na tenčí plátky, které přes potravinovou fólii jen zlehka rozklepeme. Pak je osolíme, opepříme a na rozehřátém oleji na pánvi zprudka z obou stran opečeme.

3. Zapékací mísu vytřeme olejem. Dno zakryjeme částí plátků rajčat, které trošku osolíme a opepříme. Na ně, střídavě se zbylými rajčaty a mozzarellou, rozložíme řízečky masa.

4. Vše zasypeme lístečky bazalky, přelijeme výpekem z pánve a vložíme do trouby předehřáté na 220 °C. Medailonky zapékáme asi 20 minut.

Ingredience

500 g rajčat
250 g mozzarelly
600 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
olivový olej
hrst lístečků bazalky