30. května 2015

Postup

1. Panenku očistíme a nakrájíme na silnější špalíčky, které rozklepeme přes mikroténovou fólii na tenké plátky. Osolíme je a opepříme.

2. Na každý plátek položíme kousek ananasu, proužek chilli papričky a čerstvý koriandr. Plátky masa stočíme do závitků a zajistíme provázkem nebo párátkem.

3. Na pánvi rozehřejeme olej a závitky zprudka opečeme. Pak do pánve přilijeme trochu ananasové šťávy, chilli omáčku, sójovou omáčku a ve vývaru rozmíchaný škrob. Krátce svaříme a podle chuti dosolíme.

4. Ze závitků odstraníme provázek nebo párátka. Podáváme s dušenou zeleninou.

Ingredience

600 g vepřové panenky
sůl
mletý černý pepř
1 malá konzerva ananasu
1 chilli paprička
4 snítky čerstvého koriandru
2 lžíce oleje
4 lžíce sladké chilli omáčky
2 lžíce sójové omáčky
100 ml zeleninového vývaru
1 malou lžičku kukuřičného škrobu