30. září 2016

Postup

1. Vepřové panenky očistíme a nasolíme. Med rozmícháme s utřeným česnekem a hřebíčkem. Panenky potřeme marinádou a v chladu necháme odležet.

2. Brambory, celer a mrkve oloupeme a nakrájíme na hranolky. Rozprostřeme je na plech, osolíme, opepříme a zakapeme olejem. Zeleninu dobře promícháme a dáme do trouby vyhřáté na 190 °C péct.

3. Marinované panenky ze všech stran opečeme na oleji v pánvi. Když je zelenina téměř upečená, přidáme je na plech. Vše společně dopečeme. Před servírováním posypeme zeleninu nasekanou petrželkou.

Ingredience

2 větší vepřové panenky
sůl
4 lžíce medu
2 stroužky česneku
1/4 lžičky drceného hřebíčku
600 g brambor
1 menší celer
4 větší mrkve
olivový olej
mletý černý pepř
1 svazeček petrželky