27. května 2016

Postup

1. Mrkev s celerem očistíme a nakrájíme na úzké nudličky. Zeleninu spaříme v osolené vroucí vodě, prudce zchladíme vodou ledovou a necháme okapat.

2. Pórek očistíme a nakrájíme na kolečka. Cibuli oloupeme a pokrájíme na měsíčky. Lístečky rukoly opláchneme. Kuřecí stehna vykostíme. Maso nakrájíme na kousky.

3. Čočku propereme pod tekoucí vodou. Vsypeme ji do vroucí vody a uvaříme ji na skus. Před koncem ji osolíme. Pak ji scedíme, necháme okapat a trochu zchladnout.

4. Čočku vsypeme do mísy. Přidáme mrkev s celerem, cibuli, pórek a rukolu. Vše zakapeme olejem a octem, dochutíme solí a pepřem a zlehka promícháme. Salát rozdělíme do misek a doplníme kousky masa.

Ingredience

1 větší mrkev
2 řapíky celeru
sůl
1/2 pórku
1 menší červenou cibuli
hrst lístečků rukoly
2 uzená kuřecí stehna
200 g hnědé čočky
asi 4 lžíce olivového oleje
asi 2 lžíce vinného octa
mletý černý pepř