27. února 2016

Postup

1. Rýži uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme ji a necháme okapat. Rajčata nakrojíme do kříže a povaříme ve vroucí vodě asi 1 minut. Vyjmeme je a oloupeme slupky. Dužinu rajčat nakrájíme na kousky.

2. Mrkve oloupeme a nakrájíme na nudličky. Jarní cibulku a chilli očistíme a nakrájíme na kolečka. Uvařenou rýži přendáme do mísy a promícháme s ostatními surovinami.

3. Koriandr omyjeme, osušíme a nasekáme najemno. Zakysanou smetanu smícháme s kari kořením, koriandrem, prolisovaným česnekem a solí. Salát rozdělíme do misek a podáváme s dresinkem.

Ingredience

100 g jasmínové a indiánské rýže
4 rajčata
100 g mrkve
2 jarní cibulky
2 chilli papričky
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
2 lžíce kari koření
2 stroužky česneku
sůl