27. března 2015

Postup

1. Mangold rozebereme na listy, opláchneme je a vaříme v osolené vodě asi 10 minut. Pak je vyjmeme a necháme okapat.

2. Česnek oloupeme a prolisujeme do olivového oleje. Bagetu nakrájíme na plátky a potřeme česnekovým olejem. Přendáme je na plech a pečeme ve vyhřáté troubě při 160 °C asi 10 minut.

3. Chilli papričky očistíme a nakrájíme na tenká kolečka. Orestujeme je společně s cizrnou v pánvi na troše oleje. Dochutíme solí a pepřem. Listy mangoldu rozdělíme na talíře a doplníme cizrnou, chilli papričkami a bagetkami.

Ingredience

800 g čerstvého mangoldu
sůl
3 stroužky česneku
40 ml olivového oleje + na orestování
2 světlé bagety (cca 210 g)
2 chilli papričky
400 g cizrny (z konzervy)
drcený růžový pepř