27. dubna 2015

Postup

1. Zelí a šalotku očistíme a nakrájíme na nudličky. Osolíme a podle chuti osladíme. Přilijeme vinný ocet a důkladně promícháme. Necháme cca 30 minut odležet, dokud zelí nezměkne.

2. Mezitím fetu rozdrobíme na menší kousky a jarní cibulku nakrájíme na kolečka.

3. Slijeme přebytečnou tekutinu z vypoceného zelí, zalijeme ho olivovým olejem a vmícháme scezenou kukuřici. Salát opepříme a podle potřeby dochutíme solí a cukrem. Navrch rozložíme rozdrobený sýr a na kolečka nakrájenou jarní cibulku. Podáváme s čerstvým pečivem.

Ingredience

½ hlávky červeného zelí
2 růžové šalotky
sůl
moučkový cukr na doslazení
2 lžíce červeného vinného octa
200 g sýru feta
2 jarní cibulky
olivový olej
150 g sterilované kukuřice
čerstvě drcený černý pepř
čerstvé pečivo k podávání