27. srpna 2015

Postup

1. Pohanku uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Pak ji scedíme a necháme vychladnout.

2. Papriky, chilli papričku a ředkvičky očistíme a překrájíme na menší kousky. Saláty omyjeme a osušíme. Zeleninu přendáme do misky a promícháme s okapanými fazolemi a pohankou.

3. Šťávu z citronu vymačkáme do misky a promícháme s medem, olejem, solí a pepřem. Hotový salát podáváme s medovým dresinkem.

Ingredience

200 g pohanky
sůl
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
1 svazek ředkviček
100 g směsi salátů (např. rukola, špenát, listy červené řepy)
200 g sterilovaných fazolí
Dresink:
1 citron
4 lžíce tekutého medu
100 ml olivového oleje
sůl
mletý černý pepř