27. června 2016

Postup

1. Brambory oloupeme, nakrájíme na kousky a uvaříme doměkka. Scedíme je a ještě horké rozmačkáme. Pak do nich vmícháme máslo.

2. V jiném hrnci přivedeme k varu mléko se smetanou. Do vroucího nasypeme nadrobno nakrájené cibulky a vyloupané boby a 2 minuty povaříme.

3. Cibulky s boby vyndáme děrovanou naběračkou z mléka a vmícháme je do brambor. Pak do brambor přilijeme horké mléko se smetanou a rozmícháme, aby vznikla hladká kaše. Osolíme ji, opepříme a vmícháme do ní hrst usekané pažitky. Na každou porci položíme kousek másla.

Ingredience

1500 g moučných brambor
50 g másla
450 ml mléka
150 ml smetany 12 %
5 jarních cibulek
400 g zahradních bobů (nebo hrášku)
sůl
mletý černý pepř
1/4 svazku pažitky
máslo na ozdobu