27. září 2015

Postup

1. Všechnu zeleninu omyjeme a očistíme. Brambory, nakrájíme na měsíčky, pórek a klobásu nakrájíme na kolečka. Žampiony rozčtvrtíme, česnek oloupeme a nasekáme najemno.

2. Hrášek necháme rozmrazit a tvrdý sýr nastrouháme nahrubo. Všechny suroviny smícháme v misce, osolíme, opepříme a promícháme. Pekáč vymažeme a nasypeme do něho směs brambor a zeleniny. Smetanu ochutíme solí a pepřem a zalijeme obsah pekáče.

3. Vložíme do rozehřátého trouby na 180°C a zapékáme, dokud povrch nezezlátne a zelenina není měkká cca 60 minut.

Ingredience

800 g brambor
1 pórek
250 g klobásy
200 g žampionů
2 stroužky česneku
200 g mraženého hrášku
100 g tvrdého sýra
tuk na vymazání pekáče
500 ml 17% smetany
sůl
mletý černý pepř