27. října 2015

Postup

1. Brambory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Anglickou slaninu nakrájíme na plátky, žampiony na menší kousky a papriku na proužky.

2. Na pánvi rozpálíme část oleje, opečeme na něm brambory, pak přidáme slaninu, papriku a ještě asi 5 minut restujeme.

3. Mezitím na jiné pánvi rozehřejeme zbytek oleje a krátce na něm podusíme žampiony. Osolíme je a opepříme.

4. V misce smícháme créme fraiche, nastrouhaný sýr, žloutky a nasekaný tymián. Směsí přelijeme žampiony a asi 3 minuty povaříme. Přidáme brambory, se slaninou a paprikou, prohřejeme a ozdobíme bylinkami.

Ingredience

800 g malých brambor
200 g anglické slaniny
200 g žampionů
1 slovenská paprika
5 lžic oleje
sůl
mletý černý pepř
5 lžic créme fraiche
150 g nastrouhaného ementál
2 žloutky
1/2 lžičky nasekaného tymiánu