28. října 2016

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Papriky, houby, rajčata a pórek očistíme a vše nakrájíme na menší kousky. Sušená rajčata nakrájíme na kostičky.

2. V hrnci rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli se sušenými rajčaty. Poté přidáme cibuli, papriky, houby a společně dusíme asi 4 minuty. Přimícháme rajčata, zalijeme 100 ml vody a dusíme ještě asi 8 minut.

3. Lečo dochutíme solí a pepřem. Pak přidáme nadrobno pokrájenou chilli papričku, pórek a rozšlehaná vejce. Promícháme a krátce povaříme. Hotové lečo dozdobíme bazalkou a podáváme s opečenými kousky bagety.

Ingredience

2 cibule
400 g barevných paprik
400 g lesních hub
400 g rajčat
150 g pórku
50 g sušených rajčat
2 lžíce olivového oleje
sůl
čerstvě mletý barevný pepř
1 chilli paprička
3 vejce
čerstvá bazalka na ozdobu