29. října 2016

Postup

1. V míse promícháme kuskus se 2 lžícemi olivového oleje a zalijeme jej vroucím kuřecím vývarem. Přikryjeme poklicí a necháme nabobtnat.

2. Mandle nasekáme na jemno. Petržel opereme, osušíme a také nasekáme na jemno. Jarní cibulku, česnek, papriku i chilli papričku očistíme a nakrájíme nadrobno.

3. Spařený kuskus načechráme vidličkou a necháme zchladnout. Pak do kuskusu vmícháme nasekané mandle, zeleninu a bylinky. Ochutíme jej citronovou šťávou, solí a pepřem.

4. Mořského vlka očistíme, ochutíme solí a drceným pepřem. V pánvi rozehřejeme olej s máslem a rybu opečeme z obou stran. Podáváme s petrželkovým kuskusem.

Ingredience

200 g celozrnného kuskusu
olivový olej
200 ml kuřecího vývaru
50 g neloupaných mandlí
1 svazek hladkolisté petržele
1 svazek jarní cibulky
2 stroužky česneku
1 žlutá paprika
1 chilli paprička
1 lžíce nasekané máty
šťáva z 1 citronu
sůl
mletý černý pepř
600 g filetů z mořského vlka
drcený černý pepř
olivový olej
1 lžíce másla