25. října 2016

Postup

1. Bulgur propláchneme, vložíme do hrnce a zalijeme dvojnásobným množstvím vody. Osolíme, přivedeme k varu a na mírném stupni vaříme asi 10 minut. Pak bulgur propláchneme studenou vodou, scedíme a necháme okapat.

2. Slunečnicová semínka opečeme na suché pánvi dozlatova. Salát radicchio omyjeme, osušíme a nakrájíme na nudličky.

3. Papriky omyjeme a zbavíme semínek, okurku oloupeme a spolu s paprikami ji nakrájíme na kostičky. Cibuli očistíme a nakrájíme na tenké plátky. Všechnu zeleninu vložíme do mísy, zalijeme olejem a zakapeme citronovou šťávou. Podle chuti osolíme a opepříme.

4. Do mísy přisypeme bulgur a dobře jej promícháme s ochucenou zeleninou. Salát rozdělíme do misek, rozdrobíme na něj kozí sýr, posypeme opraženými slunečnicovými semínky a ozdobíme nasekanou petrželkou.

Ingredience

250 g bulguru
sůl
60 g slunečnicových semínek
1 salát radicchio
2 velké žluté papriky
2 zelené papriky
1 okurka
1 červená cibule
4 lžíce olivového oleje
šťáva z 1 citronu
mletý černý pepř
100 g čerstvého kozího sýru s bylinkami
nasekaná petrželka na zdobení