23. října 2016

Postup

1. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme nadrobno. Hrášek propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Avokádo rozpůlíme, vyjmeme pecku a lžící vydloubneme dužinu. Chilli papričku očistíme a pokrájíme nadrobno.

2. V hrnci na oleji osmahneme cibuli s česnekem. Pak vmícháme mletou papriku, hrášek a krátce orestujeme.

3. Všechny suroviny dáme do mísy a rozmixujeme dohladka. Ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Hummus posypeme oříšky nasekanými nahrubo a podáváme např. s pita chlebem.

Ingredience

1 cibule
2 stroužky česneku
300 g hrášku (čerstvého nebo mraženého)
1 avokádo
1 chilli paprička
2 lžíce olivového oleje
½ lžičky mleté papriky
sůl
mletý barevný pepř
šťáva z ½ citronu
30 g lískových oříšků
pita chléb k podávání