21. října 2016
Přidejte při příším nákupu do vozíku několik kaki. Je plné vitamínů a minerálů, sladké a šťavnaté. Vychutnáte si ho syrové nebo ho můžete použít i do různých receptů.
1 / 5

V kuchyni má kaki tak univerzální použití, že když se vám zachce, můžete si z něj sestavit menu na celý den. Inspirujte se vyzkoušenými recepty.

Ať už si oblíbíte kaki Persimon Bouquet spíše syrové, ve sladkých nebo slaných receptech, užívejte si ho, dokud je jeho sezóna. Ta končí kolem Vánoc. Kaki totiž nejenom chutná, ale i pomáhá. Díky vysokému podílu vitamínů, vlákniny a minerálů (vitamin A a C, draslík, vápník, hořčík, fosfor, železo, mangan) vám právě v chřipkovém období obohatí stravu o tolik potřebné látky.

A co z kaki můžete připravit za dobroty?

Snídani:

3 zralá kaki
ovesné vločky
med
sušené brusinky nebo jiné ovoce na ozdobu

Kaki opláchněte a zbavte stopky. Dvě kaki rozmixujte v mixéru. Třetí kaki nakrájejte na drobné kostičky. Do misky dejte rozmixované kaki, kaki na kostičky, posypte ovesnými vločkami a zakápněte medem podle chuti. Dozdobit můžete čerstvým nebo sušeným ovocem.

1 / 5