Ingredience2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g) |
1. Tuňáka necháme okapat od nálevu a vložíme ho do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s 1 stroužkem česneku, hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a zahustíme strouhankou.
2. Rozmrazený hrášek rozmixujeme se zbylým stroužkem česneku, parmazánem a ořechy. Pak postupně zašleháme olej. Pesto dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
3. Z tuňákové hmoty vytvarujeme malé kuličky. Na rozehřátém oleji na pánvi je usmažíme ze všech stran dozlatova.
4. Špagety uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je, necháme okapat a promícháme s pestem. Na talíři je doplníme tuňákovými kuličkami.