21. dubna 2015

Postup

1. Tuňáka necháme okapat od nálevu a vložíme ho do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nasekanou cibuli s 1 stroužkem česneku, hořčici, vejce, sůl a pepř. Vše dobře promícháme a zahustíme strouhankou.

2. Rozmrazený hrášek rozmixujeme se zbylým stroužkem česneku, parmazánem a ořechy. Pak postupně zašleháme olej. Pesto dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

3. Z tuňákové hmoty vytvarujeme malé kuličky. Na rozehřátém oleji na pánvi je usmažíme ze všech stran dozlatova.

4. Špagety uvaříme dle návodu na obalu na skus. Scedíme je, necháme okapat a promícháme s pestem. Na talíři je doplníme tuňákovými kuličkami.

Ingredience

2 plechovky tuňáka ve vlastní šťávě (á 180 g)
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 lžička plnotučné hořčice
2 vejce
sůl
mletý černý pepř
strouhanka na zahuštění
olej na smažení
400 g špaget
Pesto:
200 g mraženého hrášku
50 g strouhaného parmazánu
50 g vlašských ořechů
80 ml olivového oleje
1 citron