21. listopadu 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Dýni rozpůlíme, vydlabeme semínka a oloupeme ji. Jednu půlku dýně nakrájíme na kousky, vložíme do vývaru a uvaříme doměkka. Šalotku nakrájíme najemno a orestujeme na dvou lžících oleje. Přidáme nasekaný česnek, osmahneme a přilijeme vařenou dýni i s vývarem. Rozmixujeme a dáme stranou.

2. Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Pak je slijeme a necháme okapat.

3. Zbylou dýni nakrájíme na kostičky. V hluboké pánvi rozpálíme zbytek oleje a orestujeme na něm nakrájenou slaninu. Vložíme dýni, sušená rajčata a opět vše krátce osmahneme.

4. Pak přidáme rozmixovanou dýni a přilijeme smetanu. Promícháme a vložíme uvařené těstoviny. Krátce prohřejeme, vmícháme část nastrouhaného sýra a ochutíme solí a pepřem. Rozdělíme na talíře a ozdobíme zbylým sýrem a bazalkou.

Ingredience

500 g dýně
200 ml zeleninového vývaru
1 šalotka
4 lžíce olivového oleje
2 stroužky česneku
500 g těstovin (špaget)
sůl
200 g pancetty nebo anglické slaniny
100 g sušených rajčat
100 ml smetany
100 g sýra pecorino
mletý černý pepř
bazalka