21. srpna 2015

Postup

1. Krůtí maso očistíme a nakrájíme na nudličky. Žampiony omyjeme a nakrájíme na plátky. Šalotku oloupeme a nasekáme na jemno. Hrášek necháme pozvolna rozmrazit.

2. Špagety uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Scedíme je a necháme okapat.

3. V pánvi rozpálíme olej a osmažíme na něm šalotku. Přidáme nakrájené maso se žampiony a orestujeme. Zalijeme vývarem a krátce povaříme. Pak směs zjemníme smetanou a ochutíme solí a pepřem. Na konec do omáčky vmícháme rozmrazený hrášek a scezené těstoviny.

Ingredience

300 g krůtích prsou
250 g žampionů
1 šalotku
200 g mraženého hrášku
320 g špaget
sůl
2 lžíce olivového oleje
200 ml drůbežího vývaru
200 ml 33% smetany
mletý černý pepř