21. října 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Žampiony očistíme a nakrájíme na osminky. V pánvi rozehřejeme máslo. Cibulku očistíme a nakrájíme najemno, slaninu nakrájíme na kostičky. Cibuli a slaninu orestujeme na másle, pak přidáme žampiony a společně vše chvíli podusíme.

2. Ke směsi přilijeme smetanu. Petrželku nakrájíme najemno. Přidáme ji do pánve a pozvolna vše vaříme asi 3-5 minut.

3. Špagety vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme je na způsob "al dente" (na skus). Scedíme je, necháme okapat a vložíme do pánve k omáčce. Promícháme a podle potřeby osolíme a opeříme.

Ingredience

400 g chilli špaget
300 g mladých žampionů
3 jarní cibulky
6 plátků slaniny
2 lžíce másla
300 ml smetany
2 lžíce nasekané petrželky
sůl
mletý černý pepř