22. října 2016
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata nařízneme na špičce do kříže. Spaříme je vroucí vodou a oloupeme. Dužinu pokrájíme na malé kousky. Dýni nakrájíme na kostičky.

2. V hrnci rozehřejeme olej a orestujeme na něm cibuli. Přidáme rajčata. Osolíme je, opepříme a asi 2 minuty podusíme.

3. Do hrnce vsypeme dýni. Podlijeme ji asi 200 ml vody nebo vývaru, okořeníme a pod pokličkou necháme dusit.

4. Fazole vyklopíme z konzervy a na sítku necháme okapat. Když je dýně na skus měkká, přidáme je do hrnce a necháme je prohřát. Vše dochutíme solí a pepřem a odstavíme. Na talíři posypeme soté nadrobno pokrájeným pórkem. Podáváme s jáhlami, kuskusem nebo rýží.

Ingredience

1 cibule
4 zralá rajčata
500 g očištěné dýně
2 lžíce slunečnicového oleje
sůl
mletý černý pepř
1/2 lžičky zázvoru
1/2 lžičky kurkumy
1/2 lžičky skořice
1 konzerva červených fazolí ve slaném nálevu
pórek na ozdobení