21. října 2016

Postup

1. Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme do mísy. Klíčky opláchneme, překrájíme a přisypeme k bramborám.

2. Vmícháme mléko a vejce. Česnek oloupeme a prolisujeme k bramborové směsi. Ochutíme majoránkou, vše promícháme a zahustíme moukou, okořeníme solí a pepřem.

3. V pánvi rozpálíme olej, nalijeme do ní naběračku těsta a pomalu smažíme z obou stran dozlatova. Hotové bramboráky vyjmeme a necháme na papírových ubrouscích okapat. Podáváme s dipem z tvarohu a ředkviček.

Ingredience

1000 g brambor
200 g mungo klíčků
200 ml mléka
2 vejce
6 stroužky česneku
asi 100 g hladké mouky
majoránka podle chuti
sůl
mletý černý pepř
rostlinný olej dle potřeby