Ingredience2 lžíce křenové pasty |
1. V menší misce smícháme křenovou pastu, pepř, tymián, hořčici a olej. Směs osolíme a rozetřeme na horní část očištěného masa. Necháme ho marinovat do druhého dne v chladničce.
2. Brambory omyjeme a rozkrojíme na poloviny. Cuketu a papriku očistíme a nakrájíme na menší kousky. Česnek napříč stroužků rozkrojíme.
3. Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme maso ze všech stran (kromě horní části s krustou). Na pekáč s pečicím papírem rozložíme zeleninu. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C asi 15 minut. Poté přidáme maso a pečeme dalších cca 30 minut dle požadovaného stupně propečení.
4. Mezitím připravíme dušenou zeleninu. Brokolici očistíme a rozdělíme na růžičky, cuketu omyjeme a nakrájíme na kolečka. Fazolky očistíme od konců stopek. Do hrnce nalijeme tolik vody, aby sahala pod pařák. Vložíme zeleninu, zakryjeme pokličkou a přivedeme k varu. Vaříme v páře cca 15 minut. Zeleninu přendáme do mísy, osolíme a zakápneme rozpuštěným máslem.
5. Zakysanou smetanu smícháme s nasekanými omytými listy petržele a omáčku ochutíme solí. Po upečení maso zakryjeme alobalem a necháme 10 minut odpočinout. Nakrájíme ho na plátky a podáváme s pečenou zeleninou, dresinkem a dušenou zeleninou. Dozdobíme čerstvým tymiánem.