18. října 2016

Postup

1. Sušené houby namočíme do studené vody asi na 60 minut. Mrkev oloupeme a nakrájíme na nudličky. Fazolky očistíme, cibuli oloupeme, rozkrojíme podélně na poloviny a nakrájíme na dílky.

2. Do hrnce nalijeme dostatečné množství vody, osolíme a přivedeme k varu. Pak do ní vhodíme fazolky a povaříme asi 2 minuty. Vyjmeme je a zchladíme pod studenou vodou. Necháme okapat.

3. Nudle uvaříme dle návodu na obalu. Pak je vyjmeme z hrnce, necháme okapat a překrájíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme olej a osmahneme na něm nejdříve mrkev. Poté přidáme cibuli, jemně pokrájený česnek, houby a vše krátce opečeme.

4. Zalijeme omáčkou smíchanou se sirupem a škrobem. Necháme zhoustnout a pak vmícháme nudle, fazolky, sezamový olej a pokrájenou chilli papričku.

TIP: Javorový sirup můžeme nahradit tekutým medem a místo sójové omáčky se hodí např. Rybí omáčka je velmi výrazná, zacházejte s ní opatrně.

Ingredience

50 g sušených hub
1 velká mrkev
200 g fazolových lusků
1 červená cibule
sůl
200 g předvařených udon nudlí
4 lžíce rostlinného oleje
1 stroužek česneku
4 lžíce sójové omáčky
3 lžíce javorového sirupu
1 lžička bramborového škrobu
1 lžíce sezamového oleje
1 chilli paprička