16. října 2016

Postup

1. Zázvor s česnekem oloupeme a společně s chilli papričkou nasekáme nadrobno. Pak je orestujeme na oleji v hrnci. Vmícháme kari koření a přilijeme rajčata, kokosové mléko a vývar. Vše přivedeme k varu.

2. Brambory důkladně omyjeme a nakrájíme na menší kousky. Přidáme je do hrnce. Základ na kari necháme zvolna vařit.

3. Když jsou brambory skoro měkké, přidáme špenát, krevety a koriandr. Kari ještě chvilku povaříme. Pak ho dochutíme skořicí, limetkovou šťávou, cukrem a solí. 

Ingredience

kousek zázvoru
3 stroužky česneku
1 chilli paprička
4 lžíce oleje
1 lžíce kari koření
400 g sekaných rajčat z konzervy
400 ml kokosového mléka
asi 200 ml zeleninového vývaru
400 g brambor
60 g čerstvého špenátu
12-16 vyloupaných krevet
2 lžíce sekaného koriandru
šperka skořice
šťáva z limetky
cukr
sůl