Ingredience1000 g kančí kýty |
1. Kančí maso očistíme, opláchneme a osušíme. Protkneme ho slaninou nakrájenou na hranolky, svážeme provázkem, osolíme a opepříme.
2. Zbylou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme rozpustit v hrnci. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu a cibuli. Vše orestujeme dozlatova, podlijeme vývarem a přivedeme k varu.
3. Maso vložíme do zeleninového základu a přidáme tymián. Přiklopíme, vložíme do vyhřáté trouby a při 170 °C pečeme doměkka. Během pečení podle potřeby podléváme a přeléváme výpekem. Ke konci maso odklopíme, zvýšíme teplotu a dopečeme.
4. Houby očistíme, nakrájíme a orestujeme na oleji. Měkké maso vyjmeme. Výpek podle potřeby doplníme vývarem, propasírujeme přes síto nebo rozmixujeme. Přidáme houby, povaříme a přilijeme smetanu. Ještě krátce provaříme a osolíme. Pečené maso nakrájíme na plátky a podáváme s omáčkou, těstovinami nebo knedlíky.