14. října 2016

Postup

1. Plátkový sýr rozložíme na alobal tak, aby se kraje překrývaly a plátky sýra vytvořily obdélník. Pak dáme sýr na malou chvíli změknout do vyhřáté trouby. Lehce ho rozválíme a necháme schladnout.

2. Změklé máslo utřeme se žervé. Vmícháme jogurt a najemno nasekanou pažitku. Krém dochutíme solí.

3. Plát sýra potřeme bylinkovým krémem a stočíme. Roládu zabalíme do alobalu nebo mikroténové fólie a v chladu necháme ztuhnout.

4. Ztuhlou roládu nakrájíme na plátky, rozdělíme na talíře a posypeme bylinkami nebo výhonky a podáváme se zeleninovým salátem.

Ingredience

8 plátků sýra eidam
80 g másla
150 g žervé
50 g bílého jogurtu
hrst nasekané pažitky
sůl