13. října 2016

Postup

1. Krůtí prsa nakrájíme na proužky a dáme do misky. Osolíme je, opepříme, posypeme tymiánem, oreganem a zakápneme olejem. Necháme odležet v chladničce asi 60 minut. Parmazán nastrouháme najemno, cornflakes rozdrtíme nebo promixujeme.

2. Odleželé maso obalíme nejdříve v parmazánu, pak v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a nakonec v cornflakes. Krůtí prsty přendáme na plech s pečicím papírem a pokapeme je olivovým olejem. Pečeme ve vyhřáté troubě při při 240 °C asi 8 minut. V polovině doby pečení kousky masa otočíme.

3. Salát a ředkvičky omyjeme a necháme okapat. Ředkvičky nakrájíme na plátky a společně s listy salátu dáme do mísy. Hořčici dáme promícháme s octem, solí a pepřem. Nakonec za stálého míchání postupně přiléváme olej. Petrželku nasekáme nahrubo a část vmícháme do dresinku, zbylou promícháme se salátem. Hotové krůtí prsty podáváme se salátem a dresinkem.

Ingredience

600 g krůtích prsou
sůl
mletý černý pepř
2 snítky tymiánu
2 snítky oregana
olivový olej na zakápnutí
20 g parmazánu
80 g cornflakes (kukuřičných lupínků)
hladká mouka na obalení
2 vejce na obalení
100 g směs listových salátů (např. špenát, rukola, polníček, mladé lístky lístky červené řepy)
2 svazky ředkviček
Dresink:
60 g dijonské hořčice
4 lžíce vinného octa
sůl
mletý černý pepř
70 ml olivového oleje
8 snítek hladkolisté petrželky