13. října 2016

Postup

1. Pomazánkové máslo smícháme s cukrem a vyšlehanou šlehačkou. Do menší misky nalijeme kávu a rum. Jahody očistíme, část dáme stranou na dozdobení, zbylé nakrájíme na plátky.

2. Na dno mísy dáme vrstvu piškotů, které jsme namočili v kávě s rumem. Rozetřeme na ně část krému a poklademe jahodami. Po obvodě mísy naskládáme plátky jahod řezy ke stěnám. Do středu na ně rozložíme opět vrstvu piškotů namočených v ochucené kávě. Postup opakujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Jako poslední vrstvu rozetřeme zbylý krém.

3. Tiramisu necháme odležet nejméně 6 hodin (nejlépe do druhého dne) v chladničce. Před podáváním povrch posypeme kakaem a ozdobíme jahodami.

Ingredience

400 g pomazánkového másla
100 g moučkového cukru
400 ml smetany ke šlehání
1 šálek silné černé kávy
2 lžíce tmavého rumu
500 g jahod
120 g dětských piškotů
kakao na posypání