12. února 2015

Postup

1. Vejce rozšleháme s mlékem, špetkou soli a oběma druhy cukru. Po částech zapracujeme mouku prosátou s práškem do pečiva a kakaem. Těsto necháme asi 10 minut stát.

2. Pánev vytřeme olejem a rozehřejeme ji. Z těsta na ní upečeme tenké palačinky. Odložíme je na talíř a necháme je vychladnout.

3. Čerstvé maliny očistíme, mražené necháme roztát. Tvaroh vyšleháme s oběma druhy cukru. Zlehka do něj vmícháme tuhou šlehačku.

4. Palačinky potřeme tvarohovým krémem a poklademe malinami. Svineme je nebo přeložíme a posypeme je moučkovým cukrem. Dozdobíme je zbylými malinami.

Ingredience

Palačinky:
2 vejce
250 ml mléka
špetka soli
1 vanilkový cukr
asi 2 lžíce cukru
100 g hladké mouky
1 lžíce kakaa
špetka prášku do pečiva
olej na smažení
Náplň a dohotovení:
300 g čerstvých nebo mražených malin
350 g měkkého tvarohu
1 vanilkový cukr
asi 3 lžíce cukru
200 ml smetany ke šlehání
moučkový cukr na posypání