12. srpna 2015

Postup

1. Párečky obalíme ve slanině. Žampiony oloupeme a překrájíme na poloviny. V pánvi rozehřejeme olej a opečeme na něm párečky z obou stran. Pak přidáme žampiony a orestujeme je.

2. Do hrnce vlijeme dostatečné množství vody (několik centimetrů) a ocet. Až začne voda v hrnci mírně bublat, lžící ji zamícháme do víru a opatrně vlijeme vyklepnutá vejce. Vaříme je asi 4 minuty.

3. Pak je vyjmeme a krátce zchladíme ve studené vodě. Toastový chléb opečeme na suché pánvi z obou stan dozlatova. Párečky rozdělíme na talíře, přidáme ztracená vejce a orestované žampiony. Můžeme podávat např. s cherry rajčátky.

Ingredience

8 kvalitních párků
8 plátků anglické slaniny
100 g žampionů
2 lžíce rostlinného oleje
2 lžíce octa
4 vejce
8 plátků toastového chleba