12. října 2015

Postup

1. Vejce uvaříme natvrdo a poté zchladíme ve studené vodě. Oloupeme je, dáme do misky a rozmačkáme. Přidáme k nim majonézu, hořčici a tvaroh. Vše promícháme a dochutíme solí a pepřem. Pomazánku necháme krátce odležet v chladu.

2. Na pánvi na rozehřátém oleji opečeme plátky bagety dozlatova. Potřeme je oloupanými stroužky česneku a slabou vrstvou másla.

3. Jarní cibulku a ředkvičky očistíme a nakrájíme na kolečka. Pomazánku rozetřeme na pečivo. Posypeme ji jarní cibulkou, poklademe plátky ředkviček a posypeme rozdrobeným sýrem.

Ingredience

5 vajec
3 lžíce majonézy
1 lžička plnotučné hořčice
4 lžíce měkkého tvarohu
sůl
mletý černý pepř
2 lžíce olivového oleje
8 plátků pečiva (bageta, ciabatta)
máslo na potření
2 stroužky česneku
1 jarní cibulka
3 ředkvičky
100 g balkánského sýra