Bramborový quiche s pórkovou náplní

  9:21aktualizováno  25. března 2019 18:59

| foto: Kulinární studio Bauer MediaBauer Media

Ingredience

750 g moučných brambor

sůl

25 g másla

5 vajec

špetku muškátového oříšku

máslo a hrubou mouku na formu

500 g pórku

250 g smetany ke šlehání

120 g sýra ementálského typu

80 g šunky

mletý černý pepř


1. Brambory oloupeme a nastrouháme nahrubo do mísy. Osolíme je a chvilku necháme stát. Pak z nich vymačkáme přebytečnou tekutinu.

Přidáme k nim změklé máslo, 1 vejce a muškátový oříšek. Vše dle potřeby dosolíme a dobře propracujeme.


2. Koláčovou formu vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Rozprostřeme do ní bramborovou hmotu a upěchujeme ji (současně vytvoříme i zvýšený okraj). Korpus uložíme do ledničky zatuhnout.


3. Očištěný pórek podélně rozřízneme a pak ho nakrájíme na špalíčky asi 1 cm silné. Spaříme ho ve vroucí vodě a dobře necháme okapat. Zbylá vejce rozšleháme se smetanou. Vmícháme sýr, nadrobno pokrájenou šunku a pórek. Náplň osolíme a opepříme a vlijeme do formy na korpus.


4. Pórkový koláč vložíme do trouby předehřáté na 170 °C a pečeme ho asi 50 minut.


  • Nejčtenější

Horoskop pro každé znamení na 13. týden roku 2024

Březen se chýlí ke konci, co nás podle hvězd čeká v jeho posledním týdnu? Panny, kritikou šetřit nebudete, ale zařadíte...

Nejvyšší čas na změnu šatníku. Víme, bez čeho se na jaře neobejdete

Letmý pohled z okna stačí a hned máte jasno. Počasí velí jednoznačně - je čas vyjarnit šatník. Už jste si pořídili...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Jaro volá po barvách. Víme, čím bezpečně rozbijete mrtvou zimní šeď

Aktuální období už není o tmavých a studených barvách. Právě naopak, trendy přejí výrazným a veselým odstínům....

Sebelítost se dá překonat. Zaměstnejte své myšlenky jinak a půjde to

Není nic neobvyklého setkávat se s různými problémy a potížemi. Někdy přijdou i pocity nezdaru. Nejhorší způsob, jak...

Kde jsou zase ty zpropadené klíče? Šest tipů, jak vyzrát na roztěkanost

Stalo se vám, že jste něco založili a nemůžete to najít? Poradíme vám, jak se z toho bludného kruhu co nejrychleji...

RECEPT DNE: Kapr v kefírovém těstíčku s mandlemi

Už vymýšlíte, co budete chystat na štědrovečerní tabuli? Tohle je náš tip! A zbylým vínem samozřejmě můžete rybu...

Nebojte se kynutého těsta. Když víte, jak na to, výsledek je tutovka

Ovocné knedlíky, buchty s mákem nebo třeba koláče – to všechno jsou pokrmy, jejichž základem je kynuté těsto. Pro...

Vychutnejte si Štědrý večer netradičně. Bramborový salát v novém hávu

Dohadujete se doma každý rok o to, jaké ingredience vmíchat do tradiční a nepostradatelné přílohy v štědrovečerním...

Med je superportravina. Zlepší vám ráno i romantické chvíle

Med je nejen superzdravé sladidlo, ale také dokonalá kuchyňská ingredience. Zkuste ho využít nejen při přípravě...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Pliveme vám do piva. Centrum Málagy zaplavily nenávistné vzkazy turistům

Mezi turisticky oblíbené destinace se dlouhá léta řadí i španělská Málaga. Přístavní město na jihu země láká na...

Velikonoce 2024: Na Velký pátek bude otevřeno, v pondělí obchody zavřou

Otevírací doba v obchodech se řídí zákonem, který nařizuje, že obchody s plochou nad 200 čtverečních metrů musí mít...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...