11. srpna 2015

Postup

1. Růžičky kapusty očistíme. V osolené vodě je uvaříme téměř doměkka. Pak je scedíme a necháme dobře okapat.

2. Vejce rozšleháme s mlékem. Osolíme je, opepříme a dochutíme muškátovým květem. Vmícháme najemno nastrouhaný sýr a tymián.

3. Těsto rozválíme na tenký kulatý plát a vyložíme jím máslem vymazanou koláčovou formu. Propícháme ho vidličkou, posypeme strouhankou a rozložíme na něj vychladlé kapustičky. Vše zalijeme směsí vajec a sýra.

4. Koláč vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme ho asi 40 minut. Asi 10 minut před koncem pečení ho posypeme mandlemi.

Ingredience

750 g růžičkové kapusty
sůl
4 vejce
200 ml mléka
mletý černý pepř
špetku muškátového květu
80 g strouhaného ementálu
špetku tymiánu
250 g listového těsta
máslo na vytření koláčové formy
asi 3 lžíce strouhanky
3 lžíce mandlových lupínků