11. září 2015
 | 
Foto: Kulinární studio Bauer Media

Postup

1. Prosátou mouku promícháme se solí. Přidáme změklé máslo, vejce a vodu. Vypracujeme hladké těsto, zabalíme ho do fólie a v lednici ho necháme hodinu odležet.

2. Na oleji v pánvi dozlatova orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli se slaninou. Vmícháme kmín. Pak přidáme mleté maso a osmahneme ho. Osolíme ho a opepříme. Do pánve přidáme dobře okapané zelí a vše společně prohřejeme. Pánev odstavíme a směs necháme zchladnout.

3. Těsto rozválíme a vyložíme jím vymazanou a vysypanou koláčovou formu. Vidličkou ho propícháme a rozprostřeme na něj směs z pánve.

4. Zakysanou smetanu rozmícháme s vejci, petrželkou a trochou soli. Pak ji rovnoměrně rozlijeme na masovou směs ve formě. Koláč pečeme v troubě při 180 °C asi 45 minut.

Ingredience

Těsto:
200 g hladké celozrnné mouky
špetka soli
100 g másla
1 vejce
asi 3 lžíce vody
máslo a mouka na formu
Náplň:
1 cibule
100 g slaniny
asi 2 lžíce oleje
1-2 lžičky drceného kmínu
400 g mletého masa
sůl
mletý černý pepř
400 g kysaného zelí
150 g zakysané smetany
4 vejce
hrst sekané petrželky