10. října 2016

Postup

1. Cibuli a chilli papričku očistíme a nakrájíme najemno. V menší misce smícháme citronovou kůru, pokrájené bylinky a koření. Přidáme cibuli, chilli papričku a prolisované oloupané stroužky česneku.

2. Filety z kapra osolíme a potřeme připravenou směsí. Zakryjeme je potravinářskou fólií a necháme alespoň 60 minut odležet.

3. Porce kapra obalíme v mouce a v pánvi na rozehřátém oleji je opečeme dozlatova. Přendáme je na pekáček, zakapeme máslem a dopečeme v troubě předehřáté na 180 °C cca 15 minut. Porce kapra rozdělíme na talíře a podáváme se šťouchanými brambory.

Ingredience

1/2 cibule
1 malá chilli paprička
1 lžíce citronové kůry
1 lžíce listů čerstvého rozmarýnu
1 lžička listů tymiánu
1 lžička mleté sladké papriky
drcený kmín
mletý černý pepř
3 stroužky česneku
8 filet z kapra
sůl
hrubá mouka na obalení
50 ml rostlinného oleje
50 g másla