8. října 2016

Postup

1. Maso dobře odblaníme a prošpikujeme slaninou nakrájenou na hranolky. Převážeme ho provázkem, osolíme a opepříme. Na pánvi rozpálíme sádlo a maso ze všech stran opečeme. Přendáme ho do pekáčku i s výpekem a podlijeme trochou vody (asi 100 ml).

2. Maso přiklopíme a ve vyhřáté troubě pečeme při 170 °C asi 45 minut. Mezitím očistíme mrkev, petržel a celer a vše nakrájíme na větší kousky. Maso odklopíme, přidáme k němu zeleninu, jeden na kolečka nakrájený citron, vše pokapeme šťávou z druhého citronu a podlijeme bílým vínem. Přiklopíme, zvýšíme teplotu na 190 °C a dopečeme doměkka.

3. Hotové maso vyndáme, odstraníme provázek a maso nakrájíme na plátky. Ze zeleninového základu odstraníme plátky citronu, zeleninu prohřejeme a ochutíme cukrem, solí a pepřem. Nakonec vmícháme máslo. Plátky rolády obložíme zeleninou, přelijeme šťávou a podáváme s bramborami.

Ingredience

800 g skopové kýty
100 g slaniny
sůl
mletý černý pepř
3 lžíce sádla
1 mrkev
1 petržel
¼ celeru
2 bio citrony
150 ml bílého vína
1 lžíce cukru
80 g másla